وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ (نحوه اعتراض و تغییر رای)

۴
(۱)

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، یکی از پرشمارترین موارد حقوقی، وکیل ملکی در امور مربوط به  شهرداری می‌باشد. کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری  مرجعی برای رسیدگی به تخلفات ساختمانی است. تخلفات ساختمانی، شامل ساخت‌وساز بدون پروانه، ساخت‌وساز خلاف پروانه، افزایش تراکم ساختمانی، تغییر کاربری بدون مجوز، و احداث بنا در حریم یا خارج از محدوده شهر می‌شوند. 

بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده خدماتی، باید قبل از ساخت‌وساز از شهرداری پروانه ساختمان دریافت کنند. شهرداری‌ها نیز موظف هستند از ساخت‌وساز بدون پروانه یا خلاف پروانه جلوگیری کنند. در صورت مشاهده تخلف، شهرداری باید جلوی آن را بگیرد و پرونده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع دهد.

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چیست؟

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، مرجعی شبه قضایی است که در هر شهرداری تشکیل می‌شود و به منظور رسیدگی به تخلفات ساختمانی از لحاظ ضوابط شهرسازی و ایمنی، تشکیل شده است.

به عبارت ساده‌تر، کمیسیون ماده ۱۰۰ مرجعی است که وظیفه رسیدگی به ساخت‌وسازهای غیرقانونی را بر عهده دارد. اگر کسی بدون دریافت پروانه ساخت، یا با خلاف پروانه اقدام به ساخت‌وساز کند، پرونده او به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می‌شود. این کمیسیون پس از بررسی پرونده، یکی از دو تصمیم فوق را اتخاذ می‌کند.

در صورتی که کمیسیون رأی به تخریب بنا دهد، مالک موظف است در مهلت مقرر نسبت به تخریب بنا اقدام کند. البته با کمک یک وکیل ملکی تهران می توانید به رای اعتراض کنید. در صورتی که مالک در مهلت مقرر اقدام به تخریب بنا نکند، شهرداری رأساً اقدام به تخریب بنا خواهد کرد.

در صورتی که کمیسیون رأی به پرداخت جریمه دهد، مالک موظف است جریمه مقرر را به شهرداری پرداخت کند. پس از پرداخت جریمه، شهرداری برگ پایان‌کار ساختمان را صادر خواهد کرد. آرای کمیسیون ماده ۱۰۰، پس از ابلاغ به مالک، ظرف مدت ۶۰ روز قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری صلاحیت رسیدگی به چه تخلفات ساختمانی را دارد؟

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، به انواع تخلفات ساختمانی که در محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر صورت می‌گیرد، رسیدگی می‌کند. این تخلفات شامل موارد زیر است:

ساخت‌وساز بدون پروانه

ساخت‌وساز بدون پروانه، یکی از رایج‌ترین تخلفات ساختمانی است. بر اساس کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده خدماتی، باید قبل از ساخت‌وساز از شهرداری پروانه ساختمان دریافت کنند. در صورت عدم دریافت پروانه، ساخت‌وساز غیرقانونی تلقی می‌شود و پرونده آن به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می‌شود.

ساخت‌وساز خلاف پروانه

ساخت‌وساز خلاف پروانه، به معنای ساخت‌وساز با توجه به پروانه صادر شده، اما با تغییراتی در مساحت، تعداد طبقات، یا کاربری است. در این حالت، ساخت‌وساز به طور کلی غیرقانونی نیست، اما تغییرات صورت گرفته در آن خلاف پروانه است.

افزایش تراکم ساختمانی

تراکم ساختمانی، به معنای تعداد طبقات و واحدها در یک قطعه زمین است. بر اساس ضوابط شهرسازی، برای هر قطعه زمین، یک تراکم مجاز تعیین می‌شود. افزایش تراکم ساختمانی، به معنای ساخت‌وساز بیش از تراکم مجاز است.

تغییر کاربری بدون مجوز

هر زمین یا ساختمان، دارای کاربری مشخصی است. کاربری زمین یا ساختمان، به معنای نوع استفاده از آن است. تغییر کاربری بدون مجوز، به معنای تغییر کاربری یک زمین یا ساختمان به کاربری دیگری بدون دریافت مجوز از شهرداری است. حتما در صورت نیاز به تغییر کاربری از یک وکیل حقوقی کمک بگیرید.

احداث بنا در حریم یا خارج از محدوده شهر

حریم شهر، محدوده‌ای است که در اطراف شهر واقع شده و برای حفظ و تأمین امنیت شهر تعیین می‌شود. محدوده شهر، محدوده‌ای است که در داخل آن، شهرداری دارای اختیارات قانونی است. احداث بنا در حریم یا خارج از محدوده شهر، خلاف کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است.

اجرای رای کمیسیون ماده ۱۰۰

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده ۱۰۰ پس از بررسی پرونده، یکی از دو تصمیم زیر را اتخاذ می‌کند:

  • تخریب بنا
  • پرداخت جریمه

در صورتی کهکمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری رأی به تخریب بنا دهد، مالک موظف است در مهلت مقرر نسبت به تخریب بنا اقدام کند. در صورتی که مالک در مهلت مقرر اقدام به تخریب بنا نکند، شهرداری رأساً اقدام به تخریب بنا خواهد کرد.

مطالعه کنید درباره‌  دادخواست ابطال سند رسمی مالکیت

در صورتی که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری رأی به پرداخت جریمه دهد، مالک موظف است جریمه مقرر را به شهرداری پرداخت کند. پس از پرداخت جریمه، شهرداری برگ پایان‌کار ساختمان را صادر خواهد کرد. آرای کمیسیون ماده ۱۰۰، پس از ابلاغ به مالک، ظرف مدت ۶۰ روز قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است 

اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰

این کمیسیون متشکل از سه عضو است:

  • یک نماینده از وزارت کشور
  • یک قاضی دادگستری
  • یک عضو شورای شهر

نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰

وکیل کمیسیون ماده 100

نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، به نوع تخلف ساختمانی و دلایل آن بستگی دارد. در صورتی که مالک معتقد باشد که ساخت‌وساز او غیرقانونی نیست، می‌تواند با کمک یک وکیل ملکی تهران با ارائه مدارک و مستندات لازم، از خود دفاع کند. این مدارک و مستندات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پروانه ساختمان
  • گواهی پایان کار
  • مستندات مربوط به اخذ مجوز تغییر کاربری
  • تصاویر هوایی و زمینی از محل ساخت‌وساز
  • شهادت شهود

در صورتی که مالک معتقد باشد که ساخت‌وساز او غیرقانونی است، اما دلایل موجهی برای آن دارد، می‌تواند با ارائه این دلایل، از تخفیف در میزان جریمه یا تخریب بنا دفاع کند. این دلایل می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • شرایط اضطراری مانند وقوع زلزله یا سیل
  • عدم امکان اخذ پروانه ساختمان به دلایلی مانند عدم صدور پروانه توسط شهرداری
  • تغییرات جزئی در ساخت‌وساز که تأثیری بر ایمنی یا زیبایی بنا ندارد

در صورتی که مالک از دفاع خود در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری نتیجه نگیرد، می‌تواند ظرف مدت ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ رأی، نسبت به آن در دیوان عدالت اداری اعتراض کند.

نکات مهم در نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰

  • در اسرع وقت نسبت به دفاع از خود اقدام کنید.
  • مدارک و مستندات خود را به طور کامل و دقیق ارائه کنید.
  • در صورت امکان، از وکیل حقوقی متخصص در امور شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ کمک بگیرید.

در صورتی که شما با تخلف ساختمانی مواجه هستید، توصیه می‌کنیم که قبل از هر اقدامی، با یک وکیل ملکی متخصص در امور شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مشورت کنید. این وکیل می‌تواند شما را در نحوه دفاع از خود در کمیسیون ماده ۱۰۰ راهنمایی کند و از حقوق شما در این زمینه دفاع کند.

نمونه رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

رأی شماره ۱۰۰/۱۲/۹۸ کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران

موضوع: تخریب بنای بدون پروانه

مشخصات ملک: پلاک ثبتی ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰ واقع در خیابان انقلاب، نبش میدان ولیعصر

مالک: آقای محمدرضا محمدی

رأی کمیسیون:

«با توجه به گزارش مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی و نظریه کارشناس رسمی دادگستری، به لحاظ عدم اخذ پروانه ساختمان برای احداث بنای واقع در پلاک ثبتی فوق‌الذکر، رأی به تخریب کل بنا صادر می‌گردد.»

تاریخ رأی: ۲۰/۱۲/۱۳۹۸

توضیح

در این رأی، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران، حکم به تخریب کل بنای بدون پروانه را صادر کرده است. این رأی، قطعی و لازم‌الاجرا است.

نمونه دیگر

رأی شماره ۱۰۰/۱۱/۹۸ کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان

موضوع: پرداخت جریمه ساخت‌وساز خلاف پروانه

مشخصات ملک: پلاک ثبتی ۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰/۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰ واقع در خیابان چهارباغ، نبش میدان نقش جهان

مالک: خانم فاطمه فاطمی

رأی کمیسیون:

«با توجه به گزارش مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی و نظریه کارشناس رسمی دادگستری، به لحاظ احداث بنای خلاف پروانه در پلاک ثبتی فوق‌الذکر، رأی به پرداخت جریمه معادل ۱۰% ارزش معاملاتی ساختمان صادر می‌گردد.»

تاریخ رأی: ۱۹/۱۲/۱۳۹۸

توضیح:

در این رأی، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان، حکم به پرداخت جریمه ساخت‌وساز خلاف پروانه را صادر کرده است. میزان جریمه، معادل ۱۰% ارزش معاملاتی ساختمان تعیین شده است. رأی‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، معمولاً به صورت کتبی و مستند صادر می‌شوند. این رأی‌ها باید حاوی موارد زیر باشند:

  • موضوع رأی
  • مشخصات ملک
  • مالک ملک
  • دلایل رأی
  • تاریخ رأی
  • نام و امضای اعضای کمیسیون

در صورتی که رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، به ضرر شما صادر شود، می‌توانید ظرف مدت ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ رأی، نسبت به آن در دیوان عدالت اداری اعتراض کنید.

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰

وکیل کمیسیون ماده 100

آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، در صورتی که به ضرر مالک صادر شود، ظرف مدت ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰، باید دادخواستی به دیوان عدالت اداری ارائه شود.

نمونه اعتراض به کمیسیون ماده ۱۰۰

دادخواست باید حاوی موارد زیر باشد:

  • نام و نام خانوادگی و نشانی کامل شاکی
  • موضوع شکایت
  • دلایل و مستندات شکایت

در دادخواست، باید دلایل و مستنداتی که نشان می‌دهد رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری خلاف قانون یا مقررات است، ذکر شود. این دلایل و مستندات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عدم اخذ پروانه ساختمان توسط شهرداری
  • عدم رعایت ضوابط شهرسازی در صدور پروانه ساختمان
  • عدم رعایت تشریفات قانونی در رسیدگی به تخلفات ساختمانی
  • وجود اشتباه در تشخیص کمیسیون ماده ۱۰۰
مطالعه کنید درباره‌  دعوای مطالبه ثمن معامله

پس از ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری، پرونده به شعبه رسیدگی کننده ارجاع می‌شود. شعبه رسیدگی کننده، پس از بررسی پرونده و استماع اظهارات طرفین دعوی، رأی خود را صادر می‌کند.

رأی دیوان عدالت اداری، قطعی و لازم‌الاجرا است. در صورتی که دیوان عدالت اداری رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را نقض کند، شهرداری موظف است طبق رأی دیوان عدالت اداری اقدام کند.

در صورتی که شما با رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مواجه هستید، توصیه می‌کنیم که قبل از هر اقدامی، با یک وکیل ملکی متخصص در امور شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ مشورت کنید. این وکیل می‌تواند شما را در نحوه اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری راهنمایی کند و از حقوق شما در این زمینه دفاع کند.

نکات مهم در اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰

  • در اسرع وقت نسبت به اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدام کنید.
  • مدارک و مستندات خود را به طور کامل و دقیق ارائه کنید.
  • در صورت امکان، از وکیل حقوقی متخصص در امور شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری کمک بگیرید.

تفاوت کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰ هر دو از کمیسیون‌های شبه قضایی هستند که در شهرداری‌ها تشکیل می‌شوند. این دو کمیسیون، هر کدام صلاحیت رسیدگی به مسائل خاصی را دارند.

تفاوت‌های اصلی کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰ عبارتند از:

  • موضوع رسیدگی: کمیسیون ماده ۷۷ به اختلافات بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض می‌پردازد، در حالی که کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ساختمانی رسیدگی می‌کند.
  • ترکیب اعضای کمیسیون: کمیسیون ماده ۷۷ متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و انجمن شهر است، در حالی که کمیسیون ماده ۱۰۰ متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهر است.
  • نوع تصمیمات: کمیسیون ماده ۷۷ می‌تواند در مورد عوارض، تصمیم به تقسیط، تخفیف یا عدم پرداخت عوارض بگیرد، در حالی که کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به تخریب بنا یا پرداخت جریمه بگیرد.
  • کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰ هر دو از کمیسیون‌های شبه قضایی هستند که در شهرداری‌ها تشکیل می‌شوند. این دو کمیسیون، هر کدام صلاحیت رسیدگی به مسائل خاصی را دارند.

در جدول زیر، به صورت خلاصه، تفاوت‌های کمیسیون ماده ۷۷ و ماده ۱۰۰ را بیان کرده‌ایم:

ویژگیکمیسیون ماده ۷۷کمیسیون ماده ۱۰۰
موضوع رسیدگیاختلافات بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارضتخلفات ساختمانی
ترکیب اعضای کمیسیوننمایندگان وزارت کشور، دادگستری و انجمن شهرنمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهر
نوع تصمیماتتقسیط، تخفیف یا عدم پرداخت عوارضتخریب بنا یا پرداخت جریمه

در ادامه، به بررسی هر یک از این تفاوت‌ها به طور مفصل‌تر می‌پردازیم.

موضوع رسیدگی

کمیسیون ماده ۷۷ به اختلافات بین مؤدی و شهرداری در مورد عوارض می‌پردازد. این اختلافات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عدم صدور پروانه ساختمان توسط شهرداری
  • عدم رعایت ضوابط شهرسازی در صدور پروانه ساختمان
  • عدم محاسبه صحیح عوارض ساختمانی
  • اعمال تبعیض در محاسبه عوارض ساختمانی

کمیسیون ماده ۱۰۰ به تخلفات ساختمانی رسیدگی می‌کند. تخلفات ساختمانی، شامل موارد زیر است:

  • ساخت‌وساز بدون پروانه
  • ساخت‌وساز خلاف پروانه
  • افزایش تراکم ساختمانی
  • تغییر کاربری بدون مجوز
  • احداث بنا در حریم یا خارج از محدوده شهر

ترکیب اعضای کمیسیون

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده ۷۷ متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و انجمن شهر است. اعضای کمیسیون ماده ۷۷ به شرح زیر هستند:

  • یک نماینده از وزارت کشور
  • یک قاضی دادگستری
  • یک عضو شورای شهر

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری نیز متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهر است. اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ به شرح زیر هستند:

  • یک نماینده از وزارت کشور
  • یک قاضی دادگستری
  • یک عضو شورای شهر

نوع تصمیمات

کمیسیون ماده ۷۷ می‌تواند در مورد عوارض، تصمیم به تقسیط، تخفیف یا عدم پرداخت عوارض بگیرد. در صورتی که کمیسیون رأی به تقسیط یا تخفیف عوارض دهد، مؤدی موظف است طبق رأی کمیسیون اقدام کند. در صورتی که کمیسیون رأی به عدم پرداخت عوارض دهد، شهرداری نمی‌تواند از مؤدی عوارض دریافت کند.

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به تخریب بنا یا پرداخت جریمه بگیرد. در صورتی که کمیسیون رأی به تخریب بنا دهد، مالک موظف است در مهلت مقرر نسبت به تخریب بنا اقدام کند. در صورتی که مالک در مهلت مقرر اقدام به تخریب بنا نکند، شهرداری رأساً اقدام به تخریب بنا خواهد کرد. در صورتی که کمیسیون رأی به پرداخت جریمه دهد، مالک موظف است جریمه مقرر را به شهرداری پرداخت کند. پس از پرداخت جریمه، شهرداری برگ پایان‌کار ساختمان را صادر خواهد کرد.

 تفاوت کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ و ۹۹ هر دو از کمیسیون‌های شبه قضایی هستند که در شهرداری‌ها تشکیل می‌شوند. این دو کمیسیون، هر کدام صلاحیت رسیدگی به مسائل خاصی را دارند.

تفاوت‌های اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۹۹ عبارتند از:

  • موضوع رسیدگی: کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به تخلفات ساختمانی در محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر رسیدگی می‌کند، در حالی که کمیسیون ماده ۹۹ به تخلفات ساختمانی در خارج از محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر رسیدگی می‌کند.
  • ترکیب اعضای کمیسیون: کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهر است، در حالی که کمیسیون ماده ۹۹ متشکل از نمایندگان وزارت کشور، قوه قضاییه و وزارت مسکن و شهرسازی است.
  • نوع تصمیمات: کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به تخریب بنا یا پرداخت جریمه بگیرد، در حالی که کمیسیون ماده ۹۹ فقط می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به پرداخت جریمه بگیرد.
مطالعه کنید درباره‌  بهترین وکیل ملکی تهران

در جدول زیر، به صورت خلاصه، تفاوت‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۹۹ را بیان کرده‌ایم:

ویژگیکمیسیون ماده ۱۰۰کمیسیون ماده ۹۹
موضوع رسیدگیتخلفات ساختمانی در محدوده خدماتی شهر یا حریم شهرتخلفات ساختمانی در خارج از محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر
ترکیب اعضای کمیسیوننمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهرنمایندگان وزارت کشور، قوه قضاییه و وزارت مسکن و شهرسازی
نوع تصمیماتتخریب بنا یا پرداخت جریمهپرداخت جریمه

موضوع رسیدگی

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به تخلفات ساختمانی در محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر رسیدگی می‌کند. تخلفات ساختمانی، شامل موارد زیر است:

  • ساخت‌وساز بدون پروانه
  • ساخت‌وساز خلاف پروانه
  • افزایش تراکم ساختمانی
  • تغییر کاربری بدون مجوز
  • احداث بنا در حریم یا خارج از محدوده شهر

کمیسیون ماده ۹۹ به تخلفات ساختمانی در خارج از محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر رسیدگی می‌کند. تخلفات ساختمانی در خارج از محدوده خدماتی شهر یا حریم شهر، شامل موارد زیر است:

  • ساخت‌وساز بدون پروانه
  • ساخت‌وساز خلاف پروانه
  • افزایش تراکم ساختمانی
  • تغییر کاربری بدون مجوز

ترکیب اعضای کمیسیون

وکیل کمیسیون ماده 100

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شورای شهر است. اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ به شرح زیر هستند:

  • یک نماینده از وزارت کشور
  • یک قاضی دادگستری
  • یک عضو شورای شهر

کمیسیون ماده ۹۹ نیز متشکل از نمایندگان وزارت کشور، قوه قضاییه و وزارت مسکن و شهرسازی است. اعضای کمیسیون ماده ۹۹ به شرح زیر هستند:

  • یک نماینده از وزارت کشور
  • یک قاضی دادگستری
  • یک نماینده از وزارت مسکن و شهرسازی

نوع تصمیمات

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به تخریب بنا یا پرداخت جریمه بگیرد. در صورتی که کمیسیون رأی به تخریب بنا دهد، مالک موظف است در مهلت مقرر نسبت به تخریب بنا اقدام کند. در صورتی که مالک در مهلت مقرر اقدام به تخریب بنا نکند، شهرداری رأساً اقدام به تخریب بنا خواهد کرد. در صورتی که کمیسیون رأی به پرداخت جریمه دهد، مالک موظف است جریمه مقرر را به شهرداری پرداخت کند. پس از پرداخت جریمه، شهرداری برگ پایان‌کار ساختمان را صادر خواهد کرد.

کمیسیون ماده ۹۹ فقط می‌تواند در مورد تخلفات ساختمانی، تصمیم به پرداخت جریمه بگیرد. در صورتی که کمیسیون رأی به پرداخت جریمه دهد، مالک موظف است جریمه مقرر را به شهرداری پرداخت کند.

آدرس کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران

آدرس کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران به شرح زیر است:

تهران، بزرگراه شهید حکیم، بلوار شهید مخبری، نبش خیابان ایران زمین، ساختمان معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، کمیسیون ماده ۱۰۰

تلفن تماس کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تهران: ۰۲۱-۵۱۲۰۱-۹

همچنین، می‌توانید از طریق سامانه الکترونیکی شهرداری تهران، به نشانی اینترنتی  برای پیگیری پرونده خود در کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدام کنید.

در صورتی که با تخلف ساختمانی مواجه هستید، توصیه می‌کنیم که قبل از هر اقدامی، با یک وکیل ملکی تهران متخصص در امور شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ مشورت کنید. این وکیل می‌تواند شما را در نحوه پیگیری پرونده خود در کمیسیون ماده ۱۰۰ راهنمایی کند و از حقوق شما در این زمینه دفاع کند.

وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ (متخصص در امور شهرداری)

وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ به شخصی گفته می‌شود که دارای پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری بوده و در زمینه قوانین و مقررات شهرداری و امور املاک تخصص و تجربه کافی دارد. این وکیل می‌تواند هم یک وکیل ملکی تهران باشد یا یک وکیل دیوان عدالت اداری که در پرونده‌های مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰، اعم از پرونده‌های تخلفات ساختمانی، پرونده‌های تمدید پروانه ساخت، پرونده‌های صدور مجوزهای ساخت و ساز، پرونده‌های تغییر کاربری زمین و ساختمان و سایر پرونده‌های مرتبط با شهرداری، به موکلین خود مشاوره حقوقی و وکالت دهد.

وظایف وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰

  • ارائه مشاوره حقوقی به موکلین در خصوص نحوه برخورد با تخلفات ساختمانی
  • دفاع از موکلین در کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری
  • پیگیری پرونده‌های موکلین در مراحل مختلف رسیدگی
  • انجام مکاتبات و پیگیری‌های لازم با شهرداری
  • اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عدالت اداری

در صورتی که شما با مشکلی در زمینه کمیسیون ماده ۱۰۰ مواجه هستید، می‌توانید با یک وکیل حقوقی متخصص در کمیسیون ماده ۱۰۰ متخصص مشورت کنید. این وکیل حقوقی می‌تواند با استفاده از دانش و تجربه خود، به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را از پرونده خود کسب کنید.

در هنگام انتخاب وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • وکیلی را انتخاب کنید که دارای پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری باشد.
  • وکیلی را انتخاب کنید که در زمینه قوانین و مقررات شهرداری و امور املاک تخصص و تجربه کافی داشته باشد.
  • وکیلی را انتخاب کنید که از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری شناخت کافی داشته باشد.
  • وکیلی را انتخاب کنید که با اخلاق حرفه‌ای و صداقت عمل کند.

دوستان عزیزی که نیاز به یک وکیل ملکی تهران یا یک وکیل دیوان عدالت اداری دارند، می توانند از موسسه حقوقی اقای نیکجو با تخصص و تجربه فراوان در این زمینه کمک بگیرند. برای ارتباط با کارشناسان ما از طریق کانال ارتباطی ما اقدام کنید.

چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟

امتیاز خودتان را ثبت کنید

میانگین امتیازدهی: ۴ / ۵. تعداد ثبت امتیاز: ۱

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا