آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleوکیل دیوان عدالت اداری نقش مهمی در حفظ حقوق شهروندان و اطمینان از اجرای صحیح و عادلانه قوانین و مقررات دولتی دارد. آنها به عنوان وکیل حقوقی مشتکیان در دیوان عدالت اداری حضور دارند و وظیفه آنها شامل نقل و انتقال دعاوی و ارائه دفاع در مواردی است که مرتبط با عدالت اداری و اجرای قوانین و مقررات دولتی میباشد.
وکیل دیوان عدالت اداری تخصص دارند و با مسائل مرتبط با حقوق مدیریتی، مسائل مالی، اختلافات مناقصات و سایر موارد مشابه سر و کار دارند. آنها از تخصص و دانش حقوقی خود برای کمک به موکلان خود در تمام مراحل دادگاه عدالت اداری استفاده میکنند.
هدف اصلی وکیل دیوان عدالت اداری حفظ حقوق شهروندان و تضمین اجرای صحیح و عادلانه قوانین و مقررات دولت است. آنها به واسطه تخصص و تجربه خود، به مشتریان خود در مواجهه با تصمیمات نادرست یا ظلمآمیز ادارات دولتی کمک میکنند و حقوق آنان را به دست میآورند.
دیوان عدالت اداری به کجا گفته می شود؟
دیوان عدالت اداری به مرجع قضایی اطلاق میشود، که شکایات و اعتراضات عمومی مردم درباره نهادها و سازمانهای دولتی توسط یک وکیل دیوان عدالت اداری در انجا طرح میشود. این دیوان بخشی از قوه قضاییه است. همچنین ریاست ان توسط رئیس آن نیز توسط رئیس قوه قضاییه منصوب میشود.
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
این دیوان دارای قوانین و مقررات مشخص و تائین شده ای است که به منظور رسیدگی به دعاوی و اختلافات مرتبط با عدالت اداری و اجرای قوانین و مقررات دولتی تدوین شده است. حتما برای طرح شکایت در این دیوان نیاز به یک وکیل دیوان عدالت اداری دارید البته آیین دادرسی در دیوان عدالت اداری با رویکردهای متفاوتی نسبت به دادگاههای عمومی و انقلاب عمل میکند تا به بهترین شکل ممکن به نیازهای حقوقی و عدالتی مرتبط با ادارات دولتی پاسخ دهد.
هیات های تخصصی تشکیل شده در دیوان عدالت اداری
در دیوان عدالت اداری، هیاتهای تخصصی متعددی برای بررسی و رسیدگی به پروندهها تشکیل شدهاند. برخی از این هیاتها عبارتند از:
۱. هیات اداری و استخدامی: این هیات بررسی و رسیدگی به اختلافات مرتبط با مسائل اداری و استخدامی در نهادها و سازمانهای دولتی را بر عهده دارد.
۲. هیات آموزشی و فرهنگی: این هیات به بررسی اختلافات مرتبط با مسائل آموزشی و فرهنگی در نهادها و سازمانهای دولتی میپردازد.در این موارد به یک وکیل حقوقی نیاز دارید.
۳. هیات شهرسازی و اسناد: این هیات مسئول بررسی و رسیدگی به اختلافات مرتبط با مسائل شهرسازی، معماری و اسناد رسمی مرتبط با نهادها و سازمانهای دولتی است. در این موارد می توانید از یک وکیل ملکی تهران نیز استفاده کنید.
۴. هیات اقتصادی و مالی: این هیات به بررسی اختلافات مرتبط با مسائل اقتصادی و مالی، از جمله بودجه، مالیات و سایر مسائل مالی نهادها و سازمانهای دولتی میپردازد.
۵. هیات امور مربوط به اراضی: این هیات به بررسی اختلافات مرتبط با مسائل اراضی و زمینهای متعلق به نهادها و سازمانهای دولتی میپردازد. در این موارد علاوه بر وکیل دیوان عدالت اداری از یک وکیل ملکی میتوانید استفاده کنید.
۶. هیات مهندسی و صنایع: این هیات بررسی و رسیدگی به اختلافات مرتبط با مسائل فنی و مهندسی، از جمله ساخت و ساز و صنایع مرتبط با نهادها و سازمانهای دولتی را بر عهده دارد.
هر یک از این هیاتها دارای تخصص و دانش فنی در زمینه خود هستند و با توجه به نوع اختلاف و موضوع پرونده، مسئولیت رسیدگی به آن را بر عهده میگیرند. با توجه به تخصصی بودن این هیئتها حتما از یک وکیل دیوان عدالت اداری استفاده کنید.
مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری
اگر در مراحل شکایت از یک وکیل دیوان عدالت اداری یا یک وکیل حقوقی استفاده کنید، مراحل ثبت شکایت برای شما تسهیل میشود.
۱. دریافت دادخواست شکایت از مصوبه توسط دیوان.
۲. ابلاغ ابلاغیه به طرف دیگر شکایت برای پاسخ به دادخواست.
۳. دریافت پاسخ مربوطه و ارسال پرونده به هیئت تخصصی.
۴. بررسی و تصمیم گیری هیئت تخصصی در خصوص شکایت.
۵. در صورت پذیرش شکایت توسط اکثریت مطلق هیئت تخصصی و دستور ابطال مصوبه، ارسال پرونده به هیئت عمومی.
۶. در هیئت عمومی، موضوع به صورت دقیق مورد بررسی قرار میگیرد و هیئت عمومی مستقل از نظر هیئت تخصصی است.
۷. در صورت رد شکایت توسط اکثریت هیئت تخصصی، موضوع به پایان میرسد و رای هیئت تخصصی قابل اعتراض در هیئت عمومی است.
۸. در صورت پذیرش شکایت توسط اکثریت هیئت تخصصی و تصمیم به ابطال مصوبه، نظر هیئت تخصصی به هیئت عمومی ارسال میشود.
در این مراحل، ابتدا دادخواست و پاسخ به آن دریافت میشود، سپس هیئت تخصصی بررسی میکند و در صورت لزوم، موضوع به هیئت عمومی ارجاع میشود. هیئت تخصصی میتواند شکایت را رد کند و در صورت پذیرش، به ابطال مصوبه بپردازد.
ماده ۷۹؛ دیوان عدالت اداری
ماده ۷۹ در دیوان عدالت اداری به مواردی اشاره دارد که ممکن است در مورد ترتیب و اجرای مصوبات و تصمیمات دولت و دستگاههای اجرایی دولت و موارد مرتبط با اجرایی شدن قوانین و مقررات عمومی مورد اختلاف قرار گیرند. این ماده به طور عمومی به شکایتها یا دعاویی ارجاع داده میشود که مرتبط با تصمیمات اجرایی دولتی و نقض حقوق شهروندان در اجرایی کردن قوانین و مقررات عمومی است. برای روشنتر شدن، از یک وکیل دیوان عدالت اداری استفاده کنید. همچنین میتوانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم:
۱. نقض حقوق شهروندان توسط دولت یا دستگاههای اجرایی دولت: این شامل مواردی است که دولت یا دستگاههای اجرایی دولت حقوق شهروندان را نقض کرده و در اجرای قوانین و مقررات عمومی با خطا عمل کردهاند. البته در این مورد با توجه به نیاز با اشنایی با قوانین دیوان عدالت اداری حتما به یک وکیل دیوان عدالت اداری نیاز دارید.
۲. عدم اجرای صحیح یا منصفانه قوانین و مقررات عمومی: این ممکن است زمانی رخ دهد که قوانین و مقررات عمومی به درستی و به صورت منصفانه توسط دولت و دستگاههای اجرایی آنها اجرا نشوند.
۳. تصمیمات یا مصوباتی که با موازین حقوقی یا قانونی در تضاد هستند: این مورد به تصمیمات یا مصوباتی اشاره دارد که با قوانین و مقررات موجود در نظام حقوقی کشور در تضاد هستند و ممکن است به ضرر شهروندان باشند. جتما در این موارد از یک وکیل حقوقی زعفرانیه استفاده کنید.
۴. ارتقاء عدالت در اجرایی شدن قوانین و مقررات: این ماده به اهمیت اجرای عادلانه قوانین و مقررات عمومی توسط دولت و دستگاههای اجرایی دولت اشاره میکند، به طوری که مردم بتوانند حقوق خود را به درستی و به صورت عادلانه دریافت کنند. این بخش ممکن است به تدابیری اشاره داشته باشد که برای ارتقاء عدالت در فرایند اجرای قوانین و مقررات اتخاذ میشود.
به طور کلی، ماده ۷۹ دیوان عدالت اداری در نظام حقوقی یک کشور، امکان رسیدگی به اختلافات مرتبط با اجرای قوانین و مقررات عمومی و حفظ حقوق شهروندان را فراهم میکند.
اعتراض به ارای صادره در هیات عمومی دیوان
به طور کلی، طبق قانون تشکیلات و آیین دادرسی، رسیدگی به اعتراض از ارایههای صادر شده در هیأت عمومی تنها در هیأت عمومی انجام میشود. به عبارت دیگر، اگر یک شکایتی با کمک یک وکیل دیوان عدالت اداری در مورد یک مصوبه صورت گرفته و هیأت عمومی حکم ابطال این مصوبه را صادر نکند و در عوض این امر به رئیس قوه قضاییه یا دیوان اعتراض شود، این اعتراض در هیأت عمومی قابل بحث و بررسی است و لازم نیست ابتدا در هیأت تخصصی مطرح شود.
دلیل این امر این است که اعتراض به رأی صادر شده از هیأت عمومی مواردی که در ماده ۱۲ قانون دیوان ذکر شده است، نمیباشد. بنابراین، نیازی به بیان این موضوع در هیأت تخصصی قبل از هیأت عمومی وجود ندارد.
به طور کلی، هیأت تخصصی صلاحیتی برای بیان نظر درباره آنچه که هیأت عمومی بیان کرده است ندارد. این هیأت تنها مسئولیت تخصصی در بررسی و تصمیمگیری در مواردی که به آن اختصاص دارد را دارد.
وکیل دیوان عدالت اداری؛ تامین اجتماعی و استخدامی
دعاوی استخدامی و دعاوی مربوط به تامین اجتماعی دارای قوانین و مقرراتی هستند که برای افراد عادی ممکن است پیچیده و دشوار باشد. به همین دلیل، داشتن وکیل دیوان عدالت اداری متخصص در استخدامی . تامین اجتماعی بسیار ضروری است. وکیل حقوقی با تجربه در این حوزه، تمامی راه حل ها و استراتژی های مناسب را برای موکل خود ارائه می دهد و به دستیابی به نتیجه مطلوب در پرونده کمک می کند.
در دعاوی استخدامی، وکیل اداری و استخدامی مسئولیت های مهمی دارد. او باید قادر باشد شکایت موکل خود را مطرح کند و در تمام مراحل پرونده، از حقوق و منافع موکل دفاع کند. همچنین، وکیل با مطالعه دقیق پرونده و تسلط بر قوانین و مقررات مربوطه، بهترین راه حل ها را به موکل خود ارائه می دهد.
در دعاوی مربوط به تامین اجتماعی نیز وکیل دیوان عدالت اداری متخصص بسیار ضروری است. قوانین و مقررات مربوط به تامین اجتماعی پیچیده هستند و افراد عادی به آن ها اشراف ندارند. وکیل تامین اجتماعی با تسلط کامل بر این قوانین، می تواند به موکل خود در رسیدن به نتیجه مطلوب کمک کند و از از بین رفتن حقوق او جلوگیری کند.
بنابراین، داشتن وکیل دیوان عدالت اداری اداری و استخدامی در دعاوی استخدامی و وکیل متخصص در تامین اجتماعی بسیار ضروری است. آنها با تجربه و تخصص خود، به موکلان خود در دستیابی به نتیجه مطلوب کمک می کنند و از اتلاف هزینه ها و وقت های بیهوده جلوگیری می کنند.
وکیل دیوان عدالت اداری
در پروندههایی که به دیوان عدالت اداری ارجاع میشوند، طرف شکایت عموماً نهادهای دولتی هستند. این نهادها همیشه با چنین شاکیانی روبرو بودهاند و تخصص و تجربه کافی برای روبرویی با انها دارند. به دلیل حضور حرفهای این نهادها، مناسب است که افراد قبل از طرح دعوا حتماً با وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مشورت کنند و از خدمات آنها برای پیگیری پرونده خود استفاده کنند.
وکیل متخصص دیوان عدالت اداری، کسانی هستند که به طور کامل با قوانین و مقررات تخصصی در این حوزه آشنا هستند. اشنایی کامل به معنای مطالعه یا تحصیلات اکادمیک فقط نیست، بلکه تجربه و داشتن پروندههای دیوان عدالت اداری شرط اصلی است.
وکیل دیوان عدالت اداری با تجربه و دانش خود در زمینه دیوان عدالت اداری، میتوانند به شما در مورد روند پرونده و بهترین راهحلها راهنمایی کنند. بنابراین، در انتخاب وکیل مناسب برای پروندههای دیوان عدالت اداری، حتماً باید دقت کافی داشته باشید و وکیل حقوقی را انتخاب کنید که تخصص و تجربه لازم در این زمینه را دارد.
بهترین وکیل دیوان عدالت اداری
اگر درگیر پروندههای حقوقی در حیطه تخلفات اداری، استخدامی، تامین اجتماعی و شهرداری هستید و قصد مراجعه به دیوان عدالت اداری دارید، می توانید از موسسه حقوقی اقای نیکجو کمک بگیرید. این موسسه در زمینه دیوان عدالت اداری پرونده های مشابه زیادی داشته است و با پیچیدگیها و نکات ریز و مهم قوانین دیوان عدالت اداری آشنایی کامل دارد.
تیم حقوقی ما می تواند در کم ترین زمان و با مناسبترین هزینه، پرونده شما را به نتیجه مطلوب برساند. در صورت نیاز به مشاوره می توانید با متخصصان ما در گروه وکیلان دیوان عدالت اداری تماس بگیرید و پرونده خود را به ما بسپارید.
- ۰۲۱-۲۶۳۷۳۰۵۴
- ۰۹۱۲۳۶۴۴۲۴۷
- info@alinikjou.com
- تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، اول شادآور، پلاک ۱۵، طبقه ۲، واحد ۵
چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟
امتیاز خودتان را ثبت کنید
میانگین امتیازدهی: ۵ / ۵. تعداد ثبت امتیاز: ۱